• Kradljivec lahko vozilo ukrade v tišini tudi v 2 minutah ampak Defend lock-a ne more niti z enim poznanim vlomilskim primemom ali tehniko razstaviti na licu mesta. To je mogoče samo v delavnici z rezalko in precej truda, časa in hrupa ter potrebo električne energije. Defend Lock je narejen iz trdo-kaljenega kromiranega jekla in ima Tresor atest št. 5 Euro norme, kar pomeni, da je maksimalno zanesljiv in vodilni v svoji klasi zaščite.
  • V Sloveniji letno ukradejo in odvzamejo od 1100 do 1300 motornih vozil. Tatvine in odvzemi so bili v zadnjih letih v manjšem porastu. Po še ne v celoti obdelanih statističnih podatkih so lani odtujili 1220 motornih vozil, od katerih je bilo 738 osebnih avtomobilov, 234 koles z motorjem, 57 motornih koles in 191 drugih vozil, je na novinarski konferenci povedal kriminalistični inšpektor uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave Dejan Garbajs.
  • Glede na leto 2005 se je približno za sedem odstotkov zmanjšalo število vseh odtujenih motornih vozil, približno za štiri odstotke pa se je zmanjšalo število odtujenih osebnih avtomobilov. Po besedah Garbajsa so tatvine vozil pogostejše v tistih predelih večjih mest, kjer je gostota prebivalstva in s tem tudi gostota parkiranih vozil večja. Največ vozil ukradejo v Ljubljani, prestolnici pa sledijo Maribor, Celje in druga manjša mesta.
  • V Sloveniji je letno ukradenih preko 1500 vozil, od tega je kar 40% vozil znamke VW. Svetujemo , predvsem lastnikom VW ,naj si čimprej zaščitijo svojega jeklenega konjička z mehansko blokado menjalnika DEFEND LOCK in s tem preprečijo krajo svojega VW. V Sloveniji, po dosedaj zbranih podatkih, še ni bilo ukradeno nobeno vozilo, katerekoli znamke z vgrajeno mehansko blokado menjalnika DEFEND LOCK. S tem razlogom tudi Policija svetuje vsem lastnikom vozil, vgradnjo mehanske blokade menjalnika DEFEND LOCK, kar je razvidno tudi iz spodnjega članka.