Najpogostejša vprašanja kupcev

1) Ali se lahko DEFEND LOCK® zaščita odklene brez ključa v nekaj sekundah?
To zanima tudi nas zato dajemo nagrado 1.000€ tistemu, ki mu to uspe izvesti v naši prisotnosti in na originalni zaščiti DEFEND LOCK® ki jo prinesemo mi.

2) Ali izgubimo garancijo vozila pri vgradnji zaščite DEFEND LOCK®-a?
Ne. Nasprotno, uvozniki avtomobilov priporočajo vgradnjo mehanske blokade menjalnika v vozilo, ker je to najboljša zaščita proti kraji vozila.

3) Kaj na DEFEND LOCK® izdelkih predstavlja oznaka ?
Predstavlja, da prodajamo zaščito DEFEND LOCK® z vgrajenim cilindrom KABA. Ključavnica KABA je najboljša rešitev za sisteme, kjer je potrebna kontrola dostopov.

4) Ali lahko kupim zaščito DEFEND-LOCK in ga sam vgradim v vozilo?
Nikakor, vgradnja se vrši v za to specijaliziranih servisih in z izkušenim osebjem, ki ima za to certifikate in izobraževanja.

5) Govori se, da obstaja sprej s katerim se našprica kovina in potem pod udarcem kladiva kovina poči, ali se lahko tako onesposobi blokado menjalnika?
Govori se ampak to ni še nihče videl niti v praksi pred pričami demonstriral in dokazal. To je zgodba ki jo plasiraju nekateri monterji alarmov z polovičnim znanjem fizike. Znano je da kovine na zelo nizkih temperaturah postanejo krhke, ampak to so temperature, ki jih je mogoče doseči samo v laboratoriju ali vesolju. Prag loma (tako se imenuje temperatura pri kateri se to zgodi) je nemogoče doseči s polivanjem s hektolitri hladilne tekočine, kaj šele s sprejem. Znano je da kovine dobro odvajajo toploto (ampak hlad je posledica topline). S podhlajevanjem zaščite, ki je praktično zakovana na karoserijo hladi se celo vozilo in prej se bo uničila cela notranjost, kakor se zadosti ohladila zaščita. Zaenkrat niti ena policija ni obveščena, da je bil na takšen način ukradeno kakšno vozilo. Mehanske blokade menjalnika po mišljenju zaščitnih strokovnjakov dalje ostajajo najvarnejša zaščita za vozila.